recepten

WIL JIJ OOK KOKEN?

OVER MEXICO GESPROKEN...

Meer is meer!

Je kunt je maaltijd namelijk zelf aanvullen met bijgerechten op basis van verse ingrediënten.

 

Hier zijn twee makkelijke recepten in één voor verse aanvulling op jou gerechten. 

 

Wil je geen verse bijgerechten maken? 

Neem dan vier mooie schaaltjes en vul ze met de volgende gesneden ingrediënten:

Ui, koriander, avocado en limoen

Voeg je ze naar smaak toe bovenop taco's, quesadillas en tlacoyos om een echte Mexicaanse sfeer aan tafel te creëren.

Molcajete 2_chica.jpg

PICO DE GALLO & GUACAMOLE

Zo pittig als je wilt

Voor 10 personen

 

Ingrediënten:

  • 1 bos koriander

  • 3 middelgrote tomaten

  • 1 kleine ui

  • 2 serrano chilipepers

  • 2 limoenen of 1 citroen*

  • Zout

  • 3 rijpe avocado's (alleen als je Guacamole wilt maken)

Bereidingswijze:

Het verschil tussen 'Pico de Gallo' en 'Guacamole' is dat de laatste avocado bevat. Dus het voorbereidingsproces is hetzelfde. 

Snijd de tomaat in blokjes van 1 cm. Hak de ui, chilipepers (zaadjes verwijderen) en koriander zo fijn mogelijk. Meng alle ingrediënten en voeg de limoen en een snufje zout naar smaak toe.

Als je Guacamole wilt maken, zet je de gepelde avocado's in een kom apart en prak je ze met een vork of een aardappelstamper fijn. Het moet een klonterige textuur hebben, maar er mogen geen grote stukken avocado in zitten. Meng de avocado met de rest van de ingrediënten.

 

Bewaar in de koelkast tot je klaar bent om te eten. Verse ingrediënten kunnen het beste bereid worden op dezelfde dag als je het menu gaat eten, zodat de smaak vers blijft.

* Aangezien Mexico een producent van limoen is, zijn ze daar heel voordelig en gemakkelijk verkrijgbaar. Limoen kan natuurlijk door een citroen worden vervangen. De limoen heeft een meer bittere smaak dan de citroen, maar de algemene smaak van de 'Pico de Gallo' en 'Guacamole' zal ook met citroen erg lekker smaken.